Stránky

pátek 17. června 2011

Páteční večer

Je pátek. Úplně obyčejný den. Není ani 13., ani není žádné výročí významné události. Přesto je ten pátek něčím jiný... Po řadu týdnů jsme už od brzkého podvečera chodili po zoo a rozvěšovali žluté proužky krepového papíru. Dnes tomu tak nebylo. Připomeňme proto alespoň události minulé Stezky odvahy v Zoo Ostrava.

Pohon na čtyři kola
Opět tady máme novinku, o které ale účastníci vůbec nevěděli. V pátek i v sobotu jsme poprvé využili elektrického vozítka, díky kterému jsme také přivezli na místo startu mnohem více preparátů. A že to bylo potřeba. Stezka sice začínala až ve 20:45, ale i tak bylo ještě pořád moc světlo. U povídání o hroších, lemurech, slonech, tygrech, medvědech, želvách a spoustě dalších zvířat čas krásně ubíhal, až najednou byla skoro tma.

Poslední záhady poslední Stezky
Když jsme v pátek uklízeli louče a Kontroly, nějak jsme se nemohli dopočítat útržků. Jak je možné, že na jedné zůstaly tři a na druhé dva?
A nebyla by to Stezka, aby se něco nepřihodilo i v sobotu. Tentokrát sice přišli účastníci zpátky celkem na čas, ale jen někteří. Některým to trvalo tak dlouho, že už jsme začali uvažovat o organizaci pátrací výpravy. Když v tom... Světlo. Nikoliv na konci tunelu, ale z baterky. Záchranná výprava se tedy nekonala ani poslední večer. Záhada ovšem trvá. Jak je možné, že světlo nepřicházelo z pravé strany, tedy ze strany, odkud přicházeli všichni účastníci po celou dobu organizace, ale ZLEVA? Jak je možné, že chlapec, který se odněkud vracel po vlastních stopách, a okruh nedokončil, měl obě Kontroly?

Možná bychom měli Stezku odvahy přejmenovat na Stezku záhad. Každopádně jsou to na dlouhou dobu záhady poslední...

Žádné komentáře:

Okomentovat