Stránky

sobota 17. září 2011

Křest šampaňským

Ani křest ohněm, ani křest vodou, ale křest tímto bublinkovým nápojem se konal v sobotu v ostravské zoologické zahradě. Sloní samička Rashmi, jediné české slůně, byla pokřtěna od svého kmotra, kterým se stala Česká průmyslová zdravotní pojišťovna.

Přípravy
Přípravy na takovou velkou událost se nedaly odbýt, takže dlouho dopředu se vymýšlel program, dolaďovaly se detaily a zvali důležití lidé. Nejen sloninec, ale celá zoologická zahrada se blýskala (přirovnání, které použil pan ředitel, raději ponechejme pouze v paměti těch, co ho slyšeli) čistotou v ten slavný den - sobotu 10. září 2011. Všichni s napětím očekávali první odpolední hodinu.

Třináctá hodina odbila
Poslední konzultace a mohlo se začít. Johti i Rashmi byly ve velkém vnitřním výběhu, protože v jejich výběhu byl již nainstalován bazének, aparatura a po jedné hodině i spousta dalších lidí. Jednak byl křtu přítomen ředitel zoo Petr Čolas, dále ředitel České průmyslové zdravotní pojišťovny Petr Vaněk a jako zástupce města náměstek primátora Dalibor Madej. Hitrádio Orion vyhlásilo soutěž o nejlepší básničku o slůněti - tři vítězové pak mohli být přítomni křtu i se svými rodinami.
Paní moderátorka z rádia pronesla úvodní řeč, přečetly se básničky, ředitelé popřáli slůněti vše nej a už se rozlévalo šampaňské - nejprve na křestní list, poté do skleniček a následně do hrdel přítomných. A od té doby už šlo vše ráz na ráz. Přehnali se lidi, přehnali se sloni, Rashmi začala řádit v bazénku, mezitím se nachystal "dort" (což byl koš naplněný ovocem a zeleninou) do vedlejšího výběhu a ještě jsme kolem něj udělali ozdobný "kruh" ze sloní trávy (miskantus).
"Dort"

Balíme...
Koš skončil vysypán a sešlápnut na placku, obsah byl sežrán a trávě se nevedlo o moc lépe. Po uklizení bazénku a skončení akce byly Johti s pokřtěnou Rashmi zavedeny zase zpátky do svého výběhu a rozruch pomalu utichal. Náročný den to byl nejen pro nás, ale také pro malou oslavenkyni, která se ještě odpoledne svalila mámě mezi nohy a pokojně usnula.

Ti druzí
Ptáte se, co zatím dělali ostatní sloni? Ti mezitím venku prováděli sloní sex. Tedy ti mladí - Calvin s Vishesh, Suseela se poklidně popásala...

Žádné komentáře:

Okomentovat