neděle 29. května 2011

Výkvět nové generace

Stalo se už pravidlem, že po každé večerní prohlídce v Zoo Ostrava vznikne taky článek na BLOKu (jen nevím, co budu psát, až začnou prohlídky v červenci a srpnu každý týden; i když... pravidla jsou od toho, aby byla porušována). Květnovým tématem byla mláďata.

Plán trasy
Když plánujete komentovanou prohlídku na nějaké téma, tak dříve či později narazíte na překážku v podobě uspořádání zvířat. Zatím se nám vždy povedlo tu překážku překonat a věřte nebo ne, i na takové téma jako jsou ptáci se dá mluvit o nově otevřeném hrošinci. Když si to umíte obhájit. U mláďat stačilo jen dát dohromady seznam, co se narodilo a mohlo se vyrazit, protože i když nebyla čerstvá letošní mláďata, byla ta z předešlých let nebo očekávaná.


Věčný protivník
Počasí. Tři měsíce je naplánovaná večerní prohlídka, den před tím je hezky, k večeru se zatáhne, začne pršet, prší celou sobotu a v neděli už je zase nádherné počasí. No chápete to?
Na rozdíl od Stezky, která se za deště zrealizovat plnohodnotně nedá, komentované večerní prohlídky probíhají za jakéhokoliv počasí. A tak, i když prší, se vždycky objeví alespoň část nahlášených lidí, která jít chce. Tentokrát to bylo 10 dospělých a 11 dětí nebo studentů.

Lidská mláďata
Možná díky dešti, možná díky tomu, že se nestálo u všech expozic, protože nezapadaly do tématu, možná jen dílem náhody, jsme celou prohlídku zvládli za necelé dvě hodiny. Na konci jsme lidským mláďatům, tedy dětem, připravili překvapení. Každý malý návštěvník dostal omalovánku a orlí notýsek.

Žádné komentáře:

Okomentovat